Wanneer moet je een hond laten trimmen?

Daar wordt mee bedoeld, wassen, drogen, knippen, scheren, plukken, oogjes en oortjes proper maken plus nagels bijknippen. Bij grote honden is het ongeveer 2 X per jaar dat de honden ontwolt moeten worden en dat gebeurd het best in de rui periode. Bij kleinere honden is het ongeveer om de 2 à 3 soms 4 maanden hangt af van het soort ras en hoe goed de baasjes de vacht borstelen.

 

Wil er ook bij vertellen dat als je  hond gecastreerd of gesteriliseerd is dit een invloed kan hebben op de vacht. Het wordt dan doffer en de structuur wordt anders soms klit de vacht vlugger dan ervoor of juist niet dat hangt af van hond tot hond, hou daar rekening mee.

Meer info, Castreren/steriliseren ja of nee ?

 

Vlooien zijn de schrik van iedere dierenbezitter.
Het lezen over vlooien is vaak genoeg om de meeste mensen de kriebels te bezorgen. Wereldwijd zijn er meer dan 2200 soorten vlooien bekend.

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om vlooien bij uw huisdier te bestrijden.

  •  Jeuk en irritatie
  •  Lintwormbesmetting
  • Vlooienallergie

Vlooien kunnen een ware verschrikking zijn in huis, vooral als u meer dan 1 huisdier hebt.  Behandelingen op regelmatige basis, het hele jaar door houden de vlooien onder controle.  Gebruik uw agenda of kalender om de volgende vlooienbehandeling te noteren en vertrouw niet alleen op uw geheugen.  Een vergeten behandeling kan grote gevolgen hebben en bij een nieuwe besmetting bent u terug bij af !

Meer info,  bestrijding en behandeling

 

 Nog enkele tips,

  • Laat je hond goed uit voor dat je naar het trimsalon komt. Een ongelukje is namelijk snel gebeurt en is niet zo prettig.
  • Breng je hond niet met een volle maag naar het trimsalon.
  • Maak een flinke wandeling zodat de hond rustig is tijdens het trimmen.

 

 

Snuffeltje

Bijlevennen 14

2260 Oevel (Westerlo)

tel:0476/341722 of 014/729281

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ond. nr. BE 0657.769.173